Po - Pá 8:00 - 16:30 hod. +420 737 377 966
Napište nám kdykoliv! obchod@daycomp.cz

Získejte zpět své soukromí na sociálních sítích. Končíme Twitterem

Ti z vás, kteří spolu s námi v posledních pár týdnech prošli své nastavení soukromí na svých sociálních účtech vědí, že na FacebookuInstagramu, a dokonce i TikToku můžete (alespoň částečně) získat své soukromí a kontrolu nad svými daty zpět. V poslední části se soustředíme na Twitter.

Twitter, stejně jako všechny ostatní sociální sítě, o svých uživatelích sbírá data. Zásady ochrany soukromí Twitteru tvrdí následující: 

„Naši reklamní partneři a přidružené subjekty s námi sdílí informace, jako jsou ID cookies v prohlížečích, ID mobilních zařízení, hashované e-mailové adresy, demografické údaje či údaje o zájmech, údaje o zobrazeném obsahu nebo údaje o chování na webu či v aplikaci. Někteří naši reklamní partneři, zejména naši zadavatelé reklamy, nám také umožňují sbírat podobné informace přímo z jejich webu či aplikace, a to pomocí integrace naší reklamní technologie.“

To v podstatě znamená, že Twitter o vás sbírá informace a kombinuje je s informacemi z dalších zdrojů, aby mohl zobrazovat relevantní reklamy na produkty a služby. Tedy takové, které si s větší pravděpodobností budete chtít koupit. Jestli vám to nijak nevadí, v klidu pokračujte čtením nejnovějších názorů svých sledujících. Pokud se vám to ale nelíbí, čtěte dál.

Vypněte souhlas s reklamami

Nejprve otevřete Twitter a přejděte do části Zabezpečení a soukromí. Na počítači ji najdete ve sloupci nalevo pod ikonou se třemi tečkami (Víc). Na mobilním zařízení ji najdete pod ikonou se třemi proužky, která se nachází v levém horním rohu. Jde o výchozí bod, ze kterého budeme provádět většinu tipů, které vrátí vaše soukromí zpět do vašich rukou.

Klikněte na Soukromí a bezpečnost a pak přejděte níže na Personalizace a údaje. Zrušte zaškrtnutí pole Personalizované reklamy, Personalizace na základě prognózy týkající se vaší totožnosti a Personalizovat na základě navštívených míst. Tím byste měli Twitteru zabránit v zobrazování reklam na základě sesbíraných dat o vašich aktivitách online i offline. Nesmažete ale data o všech svých zájmech, které o vás Twitter doposud posbíral.

Ochraňte své aktivity mimo Twitter

Zabraňte Twitteru sledovat vaše aktivity na webu. Začneme opět v oblasti Personalizace a údaje. Pokud máte zaškrtnuté pole Aktivujte přehled zobrazení obsahu Twitteru na webu, klikněte a tuto funkci zrušte. Tím Twitteru zabráníte v používání dat, která sbírá přes vložený kód napříč různými webovými stránkami.

Zakažte sdílení dat

Vysvětlení toho, jak Twitter „sdílí data s obchodními partnery“, mluví za vše: „Pokud tuto možnost povolíte, umožníte Twitteru sdílet s obchodními partnery doplňující informace na podporu fungování Twitteru včetně marketingových aktivit Twitteru na dalších stránkách a v aplikacích, které jsou pro vás relevantní.“ Hned pod Aktivujte zobrazení obsahu Twitteru na webu je možnost Povolit sdílení doplňujících informací s obchodními partnery. Stačí na ni kliknout, možnost vypnout a máte hotovo.  

Vypněte přístup k poloze

Twitter tvrdí, že podle polohy přizpůsobuje obsah, který se zobrazuje. Jestli raději chcete tuto funkci vypnout, v části Soukromí a bezpečnost najděte oblast Poloha a zakažte možnost Přesná poloha

Teď si můžete nerušeně užít nejnovější zábavná vlákna na Twitteru, aniž by reklamy ohrožovaly vaše soukromí.

Souhlasím

Tento web využívá soubory Cookies, které mohou ukládat údaje o vašem internetovém prohlížeči za účelem zobrazení reklamy, poskytování služeb a provozu webu. Web využívá cookies třetích stran pro poskytování služeb. Více informací